fbpx

Ta hand om er energi

Det finns redan nu elbrist i våra elnät vilket, i ett tillgång/efterfråganperspektiv, leder till ökande elpriser. Som fastighetsägare har du allt att vinna på att optimera hemmets energikapacitet och minimera förbrukningen.

Vi installerar modern, energismart teknik som hjälper er att både få bättre kontroll över er förbrukning samt nyttja den energi ni köper eller själva producerar på bästa sätt.

Var lika smart som ert hem kan bli!

Låt tekniken ha koll på elen

Vill du ha full koll på din energiförbrukning och spara pengar på elräkningen? Då är Wiser PowerTag den perfekta lösningen för dig! Med hjälp av artificiell intelligens analyserar Wiser din energiförbrukning och redovisar vad de olika komponenterna i ditt hushåll förbrukar. Du kan enkelt identifiera var du använder mest energi och få en bättre förståelse för hur du kan spara pengar på din elräkning. 

Nyttja befintlig kapacitet

Gör ren och miljö­vänlig energi till en del av din vardag med QuiPower. Ta kontroll över din energi­användning med automatiserad intelligens och energi­lagring.

QuiPower är både energilagret och intelligensen bakom hemmets energisystem. Systemet lär sig snabbt hur och när du använder energi och ser till att lagra den så kostnadseffektivt som möjligt så att du kan använda den när du verkligen behöver den och minska dina elhandels- och elnätskostnader.

Energilagring Enequi kopiera

Energilagring

Genom att kunna lagra el ni köpt under tider där när elpriset är lågt, eller energin som era solceller producerat under dagen, kan ni fördela denna el när ni verkligen behöver nyttja den.

Batteriets storlek och kapacitet beror på fastighetens storlek och energiförbrukning. Batteriet ansluts hybridväxelriktaren. Lagringen konfigureras för att minska toppeffekten i byggnaden, möjliggöra snabbare laddning av elfordon och lagra solenergi.

QuiPower kan användas tillsammans med redan installerade solpaneler. Det som krävs är en QuiPower-kompatibel växelriktare, det är alltså den enhet som omvandlar solpanelernas likström till växelström som du kan använda i huset. 

Systemet är även redo för back-up och off-grid.

Solpaneler

En av de viktigaste energikällorna för egenproducerad energi är solen. Solpaneler kommer spela en mer betydande roll i takt med att det totala energibehovet ökar.

Tillsammans med QuiPower och batterilagring kan energin produceras och lagras när förbrukningen är låg, för att sedan nyttjas när energin är som dyrast eller säljas tillbaks till elnätet med högre intäkt.

Vi gör själva elinstallationen och samarbetar med professionella solpanelsmontörer för montering av panelerna.

Elbilsladdare

Idag är det mer eller mindre standard att installera laddboxar för laddning av elbilar. Det finns en uppsjö av olika varianter och varumärken. Vi har valt att arbeta med de ledande varumärkena.

Vi installera uppkopplade laddboxar som underlättar, effektiviserar och optimerar laddningen av el- och laddhybridbilar. Ni får god översikt av laddningsstatus, effekt mm. Det finns även möjlighet att ladda bilen baserat på el-leverantörens aktuella spot-priser för att på så sätt endast ladda bilen när el-priset är som lägst.

100% koll på elförbrukningen 

Med Schneider Energy Management IEC kan ni mäta elförbrukningen i er fastighet. Med den kunskapen kan energiförbrukningen optimeras genom till exempel att automatisera delar som klimat, belysning med mera.

Läs mer om Schneider Wisers produktkategori för ett smartare hem under menyn ”Smart fastighetsteknik”.

Ett energismart drömhem

Ett smart hem fyller en viktig roll när det kommer till energibesparingar. En stor del av elkostnaderna är faktiskt helt onödiga och det är just där tekniken kommer in. Med rätt teknik, korrekt installerat och konfigurerat kan ni enkelt göra el-besparingar utan att ni ens behöver tänka på det!

EN KOMPLETT TJÄNST

Vi erbjuder en helhetstjänst som tar ert husprojekt från projektering och installation till konfigurering och support.

– Projektering el & teknik
– El & tekniknstallation
– Konfiguration/anpassning
– Utbildning
– Support & service

SMART TEKNIK

Vi ser till att ert hem blir intelligent som du når vart du än befinner dig. Självklart installerar vi ett optimalt nätverk i hemmet.

– Optimalt nätverk/Wifi
– Smart belysning
– Smart klimathantering
– Smart solskydd
– Smarta skärmar/högtalare

SMART SÄKERHET

Vi ser till att ni kan övervaka ert hem samt få information om eventuella säkerhetsrisker. Behovet av dyra larmabonnemang blir minimala.

– Övervakningskameror
– Digitala dörrlås
– Brand-/röklarm
– Vattenläckagelarm
– Styrning av portar/grindar

KONTAKTA OSS SÅ BLIR DET RÄTT FRÅN BÖRJAN!

Kontakta oss